Collège de Cergy Le Haut

Cergy Le Haut, Frankrijk, 1998


Voorzijde met hoofdentree

Klik op de plaatjes voor vergroting en meer info.

Ricardo Porro & Renaud de La Noue , Nederland

De school is gevestigd in een voorstad van Parijs met formele stedenbouwkundige voorschriften in de geest van Hausmann. Zo waren de situering van de school, haar hoogte en dakvorm al voorgeschreven. Alleen de plaatsing van de entree bood ons de mogelijkheid een stedelijke ruimte te creëren.

De entree biedt toegang tot de centrale hal. Rond deze hal hebben wij zoveel mogelijk functies gegroepeerd, een ruimte scheppend die over meerdere verdiepingen doorloopt en waarin trappen de verschillende niveaus verbinden.
We wilden met onze vormgeving aanknopen bij de Franse traditie van de gotiek en de kastelen van de Loire. Ook wilden wij een poëtisch element inbouwen, een referentie aan beelden uit de natuur. Daarom hebben de hal en de overdekte speelplaats het karakter van een bos gekregen. Voor de school symboliseren de vertakkende kolommen en kleurige vensters niet alleen de ontwikkeling van de kinderen, maar ook hun multiculturele achtergrond en hun opgave te bouwen aan een samenhangende schoolgemeenschap en samenleving.

Ricardo Porro en Renaud de La Noue

Ricardo Porro & Renaud de La Noue
NEDERLAND
 meer van deze architect...