Woonhuis familie Chaumont-Lesage

Mormont, BelgiŽ, 2003


Westgevel met entree

Klik op de plaatjes voor vergroting en meer info.

Henry Chaumont en Françoise Lesage , Nederland

Het huis vormt een integraal onderdeel van het dorp Mormont. Het is een dak onder de andere daken, ingekapseld in de structuur van het dorp.

Voor de bouw is gebruik gemaakt van lokale bouwmaterialen, waardoor het huis natuurlijke kleurschakeringen heeft. De onderbouw is opgetrokken uit natuursteen, de slanke spanten zijn uitgevoerd in hout. De stenen onderbouw vormt een ring om de centrale ruimte: het levend hart van het huis. Deze ruimte opent zich naar het oosten en biedt uitzicht op de beboste heuvels van de Ardennen. Om de centrale ruimte liggen gewelfde kamers van verschillend grootte.

Het huis maakt als project deel uit van het gezinsleven. Sinds 1989 is het voor ons een grote ambachtelijke en experimentele bouwwerf. De natuurstenen wanden, de gebogen spanten en de keramische tegels, alles werd door onze handen met passie bewerkt.

Henry Chaumont en Françoise Lesage

Henry Chaumont en Françoise Lesage
NEDERLAND
 meer van deze architect...